Sommige kinderen lijken altijd pech te hebben en dat is niet eerlijk! Mensen die elkaar pijn doen, ouders die scheiden, dieren of mensen die je graag ziet hebben een ongeluk, worden ziek of gaan dood, … Soms is er geen speciale gebeurtenis, maar voel je je gewoon niet begrepen of niet graag gezien… Natuurlijk word je dan heel verdrietig, misschien bang of heel erg boos. Weet je dat het oké is om te voelen wat je voelt … want pech hebben doet gewoon veel pijn.
Ik wil je graag beter leren kennen en luisteren naar wat er in je hoofd en in je hartje gebeurt. Dat doen we niet alleen door te praten, maar ook door te werken met creatieve materialen (stiften, verf, papier, karton, stenen, schelpen, …), foto’s of door samen te boksen of andere oefeningen te doen met ons lichaam. Samen gaan we op zoek naar wat jou sterk maakt en jou kracht geeft zodat jij je vrolijk en vrij voelt om opnieuw rond te fladderen in het leven!
Werkwijze?
- Intakegesprek : Eerst komen je mama, je papa of iemand anders aan mij vertellen waarom ze zo bezorgd zijn om jou. Ik vraag dan na wat er goed loopt, maar ook wat moeilijk is … Ik wil graag horen of er erge dingen gebeurd zijn in je leven. Misschien vind je het net als sommige andere kinderen wel handig dat je die dingen niet allemaal zelf moeten vertellen.
- Kennismaking : Na het intakegesprek ben ik blij dat ik eindelijk kennis mag maken met jou. Wat in het intakegesprek verteld is, zit nog in mijn hoofd en dat ben ik niet vergeten, maar vanaf nu luister ik naar jou en jouw verhaal. Je mag me vertellen wat je wil, maar als je liever niks vertelt is dat ook goed. Samen gaan we op zoek naar wat jij wel ziet zitten. Misschien wil je me een liedje laten horen of ben je liever creatief?
- Volgende begeleidingen : Als jij het ziet zitten gaan we verder met jouw verhaal en wat jij graag anders zou willen zien.
- Oudergesprekken : na enkele sessies plan ik een oudergesprek in. We spreken samen af of ik alleen met je ouders praat of dat we dat samen gaan doen. Ik spreek duidelijk met je af wat we gaan vertellen aan je ouders, en op welke manier. Ik doe niks achter je rug, daar mag je zeker van zijn!
- Afronding : Als jij voelt dat je sterk genoeg bent om alleen verder te kunnen, dan ronden we de begeleiding af. Bij sommige kinderen kan dit snel, bij anderen duurt dit wat langer. Uiteraard ben je achteraf opnieuw welkom, al is het maar om te vertellen hoe het ondertussen met je gaat!