Nieuwsbrief 3 : Corona-lente-update

Twee maanden geleden sloot de praktijk en konden jullie fysiek niet meer bij mij terecht! Twee lange maanden waarin online gesprekken het ‘nieuwe normaal’ werden. Twee maanden lang ook waarin ik sommige cliënten die (en dat is helemaal oké) kozen om te wachten tot er weer gewone afspraken mogelijk waren.

Twee maanden ook waarin ik veel leerde. Praktische zaken, maar ook zaken over mezelf, het leven, over loslaten en over wat ik écht belangrijk vind. 2020 zal sowieso een jaar zijn om nooit te vergeten!

In deze nieuwsbrief vinden jullie alle info over de heropstart van de face-to-face afspraken in de praktijk, de veiligheidsmaatregelen die we nemen én over de IK BEN IK groeidagen want …. door de beslissingen die vrijdag genomen zijn over het jeugdwerk, weten we nu ook dat die mogen doorgaan!!!!

Liefs en tot binnenkort !!!
An

 

1.    Gaat de praktijk terug open?

      Kunnen we terug ‘in ’t écht’ langskomen?

Sinds maandag 18 mei mogen contactberoepen opnieuw aan de slag. Vorige maandag heb ik dan ook ‘geëxperimenteerd’ met de eerste drie cliënten die terug langs kwamen in de praktijk. Dat was nuttig en zinvol omdat we zo de genomen maatregelen konden evalueren en bijsturen indien nodig.

Ook deze week zullen er weer enkele cliënten fysiek naar de praktijk komen. Ik word er al helemaal blij van. Wie zich veiliger voelt bij gesprekken op afstand moet zich geen zorgen maken, ook die mogelijkheid blijft bestaan.

Concreet 

 • Voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 12 jaar zijn face to face gesprekken opnieuw mogelijk. Voor jongere kinderen bekijken we individueel wat nodig, wenselijk en mogelijk is.
 • Als je een afspraak hebt staan voor één van de komende dagen of weken contacteer ik je om te vragen of je kiest voor een videocall of een sessie in de praktijk, tenzij we dit al duidelijk afspraken natuurlijk.
 • Op maandag, woensdagnamiddag en vrijdag werk ik in de praktijk in het Pastorijveld. De praktijk in de Driehoekstraat blijft voorlopig gesloten omdat dit om een privé-woning gaat en het daar moeilijker is om de veiligheidsmaatregelen strikt toe te passen.
 • Op zaterdag werk ik voorlopig nog niet aangezien de meeste kinderen en jongeren zich ook in de week kunnen vrijmaken. Als de noodzaak zich voordoet zullen afspraken op zaterdag opnieuw mogelijk worden.

Veiligheidsmaatregelen?

 • Wie ziek is, komt niet naar de praktijk. De annulatievoorwaarden blijven nog een tijdje soepel. Wie omwille van ziekte minder dan 24u voor de afspraak annuleert is zijn joker niet kwijt.
 • Ik open voor jou de deur en ga naar achter (richting keuken), zo blijft onze fysieke afstand gegarandeerd. Je hoeft geen mondmasker te dragen, maar als dit veiliger voelt voor jou, mag dat wel.
 • De zetels staan twee meter uit elkaar. We hoeven geen mondmasker te dragen, maar als dit veiliger voelt voor jou, dan doen we dat wel.
 • Breng een eigen dekentje of badlaken mee om over de (stoffen) zetel te leggen. We kunnen die namelijk tussendoor niet ontsmetten.
 • Als we met materiaal werken, dan wassen we eerst even onze handen en gebruiken ontsmettende gel.
 • Vraagt een sessie dat we samen op de mat werken waarbij we de noodzakelijke afstand niet kunnen garanderen, dan zijn er mondmaskers en gezichtsmaskers ter beschikking. Die gebruiken we in overleg.
 • Als er maar één therapeut tegelijk werkt, blijft de deur van de ruimte open staan en staat ook de terrasdeur open. Zo blijft de privacy gewaarborgd (raam vooraan) én hebben we toch voldoende verluchting
 • Voor en na de gesprekken reinig en ontsmet ik alle meubeloppervlaktes, deurklinken, de bel, … en eventueel gebruikt materiaal.
 • Gebruik maken van toilet kan in geval van hoge nood. We zullen het toilet nadien ontsmetten.
 • We laten voldoende ruimte tussen twee gesprekken om te voorkomen dat cliënten elkaar kruisen.

2.   IK BEN IK groeidagen / groeiavonden voor vrouwen?

Collega Nele Everaert en ik stonden te popelen met ons nieuwe aanbod voor IK BEN IK groeidagen. De nieuwe folder was gedrukt, er was concrete interesse van jongeren voor de jongerendagen in de paasvakantie, maar het mocht niet zijn.

Het goeie nieuws is dat ons aanbod voor de grote vakantie wel kan doorgaan!!!!!!

WAT ZIJN GROEIDAGEN?

Een driedaags kampje waarin we samen met kinderen of jongeren aan de slag gaan om hun gevoelens beter te leren kennen en uiten. We zoeken naar hoe je krachtig in je schoenen kan staan en wie je daarbij kan helpen.

We werken met verhalen, Rots en Water, praatpapieren, gevoelsdozen, spelletjes, eigen teksten,… Zo proberen we verbinding te maken met onze binnenkant en die van anderen.

Respect voor elkaar, elkaars verhaal en elkaars grenzen vinden we heel belangrijk.

Samen onderzoeken wie je bent, en wat jou zo mooi, uniek en krachtig maakt doet

je zelfvertrouwen groeien.

Het idee van de IK BEN IK groeiavonden voor vrouwen houden we zeker vast en zullen we in het najaar ook opnieuw inplannen.

PRAKTISCHE INFO

Kinderen :

 • 6, 7 en 8 juli van 9 tot 16u
 • Kostprijs : 180 euro (Dit is een richtprijs. Deze prijs kan nog licht wijzigen in functie van de formule en de materialen die we gebruiken). Nu we concreet kunnen voorbereiden leggen we deze zo snel mogelijk definitief vast.

Jongeren

 • 3 – 4 juli 2020 met avondprogramma en de mogelijkheid tot overnachting.
 • Kostprijs : 180 euro (Dit is een richtprijs. Deze prijs kan nog licht wijzigen. Nu we concreet kunnen voorbereiden leggen we deze zo snel mogelijk definitief vast.)

Hoe inschrijven?

 • Neem contact op met Anneke of Nele, dat mag via mail of telefonisch. Je krijgt dan alle verdere informatie. Mailen naar groeidagen@gmail.com mag ook.
thumb_icon_header_image_05_2018

3.    Facebook

De snelste en gemakkelijkste manier om mij en vooral mijn praktijk te volgen is via de facebook-pagina van VlinderVry. Ik stuurde de voorbije dagen naar een aantal ouders bewust vriendschapsverzoeken omdat ik in deze rare tijden mijn facebookpagina nog meer wil gaan gebruiken als een snel communicatiekanaal. Wie nog geen vriendschapsverzoek kreeg mag mij gerust zelf een verzoek sturen.

Ben je graag snel op de hoogt van nieuwsjes? Lees je graag verhalen uit de praktijk geplukt (uiteraard anoniem gemaakt of met toestemming van de betrokkenen!)? Lees je graag vanuit praktische voorbeelden hoe ik om ga met mijn cliënten? Voor dat en veel meer kan je terecht op de fb-pagina https://www.facebook.com/vlindervry/.

4.    Kalender

IK BEN IK GROEIDAGEN VOOR JONGEREN

3 – 4 juli 2020 (met avondsessies!!!!)

IK BEN IK GROEIDAGEN VOOR KINDEREN

6 – 7 – 8 juli 2020

IK BEN IK GROEIAVONDEN VOOR VROUWEN

Nieuwe data in het najaar